Ett axplock från vårt sortiment finner du här på hemsidan, men vackra mattor skall upplevas på riktigt

En specialaffär för vackra mattor

Arhan etablerades i Sverige 1930 och är idag Sveriges äldsta familjeföretag inom orientaliska mattor med samma ägarfamilj. Utifrån vår mattbutik i Göteborg säljer vi vackra kvalitetsmattor genom långsiktig, personlig och kunnig service.

 

Orientaliska kvalitetsmattor

Vi är specialiserade på högkvalitativa iranska och persiska mattor, men även orientmattor från andra geografiska områden inom samma segment. Det vill säga fina luggmattor knutna helt för hand, vilka alla kan njutas av i dagligt bruk. Samtidigt har vi en unik möjlighet att erbjuda dig med intresse för sällsynta och dyrbara objekt en utsökt samling av äldre, semiantika och antika orientaliska rariteter.

 

Kelim i vårt sortiment

Dessutom erbjuder vi dig en kollektion av genuina handvävda, äldre och nyare kelimmattor. Kollektionen kommer huvudsak från Turkiet, men även Iran och andra länder såsom exempelvis Azerbajdzjan och Afghanistan. Genom att framhålla glädjen i att varje vävd kelim utgör ett litet hantverksmässigt kulturarv, önskar vi att du kan se dessa mattor med samma fascination som vi gör.

 

Sparsmakade mönster

Hos oss finner du även ett antal sparsmakade moderna mattor av hög kvalitet. Färg och form kan vara raffinerade även om de är nedtonade i sitt uttryck.

 

Mattor skall upplevas på riktigt

Vi sätter stor heder i att ge dig som kund en ökad förståelse för det fina konstvärde som varje noggrant utvald matta kan ha. Samtidigt hjälper vi dig i ditt mattköp, både estetiskt och funktionellt. När du köper din matta av oss blir vår kunskap din trygghet.

 

Numera enbart i Göteborg

Vackra mattor har varit släktens passion i fem generationer och tidigare fanns Arhans butiker även i Stockholm liksom i Malmö, men numera enbart i Göteborg.

 

Välkommen till vår speciella specialaffär mitt i centrala Göteborg.

Ali Arhan
Orientmatthandlare i femte generation