Arhan Orientaliska Mattor
– Skapad av fem generationers kunskap

Handknutna mattor är en fascinerande konstart som välkomnar, värmer och sprider glädje i tillvaron. De slitstarka mattorna kan med fördel brukas varje dag och ger karaktär på ett harmoniskt och spännande sätt till såväl privat som offentlig miljö. Vi vet det och som Sveriges äldsta familjeföretag i branschen med samma ägarfamilj har vi nöjet att dela med oss av denna glädje som vackra mattor ger.

 

Exotiskt svenskt vykort från 1931: Akif Arhans första mattaffär på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Exotiskt svenskt vykort från 1931: Akif Arhans första mattaffär på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

År 1930 grundade i Sverige Akif Arhan det som blev ett av Europas ledande orientmatthus. Han var själv i tredje generation matthandlare från Istanbul och hans krav på kvalitet och personlighet i varje matta förvaltades snart vidare av hans tre söner i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nu axlar nästa generation, barnbarnen i Göteborg, familjens arv vidare och du kan än idag finna ett unikt sortiment av högkvalitativt handknutna, klassiska orientmattor från olika tidsepoker. I Arhans mattaffär i Göteborg får du dessutom möjlighet att hänföras av en samling genuint handvävda, vackra kelimmattor. Därtill kan du även låta dig lockas av några spännande kollektioner av specialdesignade, moderna kvalitetsmattor.

Oavsett vilka typer av mattor som intresserar dig, är varje exemplar omsorgsfullt utvald och handplockad av familjen Arhan. Det är det som gör dessa till något extra. För många kunder som under de gångna åren valt Arhan-kvalitén är mattor något av en livsstil.

 

Med över 85 år i branschen med samma ägarfamilj i Sverige, önskar vi välkomna gamla såväl nya kunder att förtrollas av det gedigna och intressanta hantverk som varje handknuten matta utgör. Namnet Arhan är din garanti för kvalitet, kunskap och personlig service.

 

Välkommen
Familjen Arhan