Persisk Afshar

Storlek: Ca 170 x 254 cm
Pris: Såld

 

Hemmets färgpalett

Tänk vad en vacker persisk, handknuten matta med stilrena linjer kan göra för ditt hem. Där ullens naturliga lyster och sobra färger blir en fröjd att få njuta av varje dag. Varje gång du står på din vackra matta kommer du trivas extra mycket i ditt hem när du känner det sköna materialet mot dina fötter.

Denna vackra Afshar är knuten för hand i en by nere i södra Iran. Folket – afsharinomaderna – har en lång tradition av att knyta mattor på ett hållbart och gediget sätt.

 

Handgjorda mattor mjukar upp

Här bjuder denna Afsharmatta på värme med sina djupa färger och sitt upprepande motiv. Det finurligt enkelt uppbyggda mönstret med sina regelbundna diamantformade romber ger ett lugnt intryck utan att på något sätt blir enformig. Alla linjer är ju känsligt dragna genom handens verk.

Samtidigt är mattans romber så detaljrikt dekorerade, som om de vore trappstegsomgärdade trädgårdar i miniatyr. Titta också närmare på den smäckra bården vars olika komponenter elegant omgärdar mattans mitt. Mattan har fyllts med blommor och andra symboler som de olika nomadfolken traditionellt använt i sitt konstnärliga språkbruk.

 

För ditt hem

Detta vackra exemplar av Afshar finns att se och köpa hos oss i Göteborg. Hör av dig och förundras, mattan kommer att göra underverk för ditt hem.

 

 

Typ: Afshar
Storlek: Ca 170 x 254 cm
Pris: Såld
Ursprung: Södra Iran – Afsharinomader
Ålder: Samtid
Tillverkningssätt: Handknuten
Lugg: Ull
Varp: Bomull
Karaktär: Kraftig och kompakt matta med vackra färger och fin lyster. Styv, stadig karaktär. Kort frans av bomull.
Mönster: Diamantmönstrad matta med återkommande blomdekor omgärdad av en detaljrik bård.
Knut: Persisk asymmetrisk Sennehknut.
Säljs: Såld
Referens: 35107