Semiantik Eşme Kelim

Skönheten kommer inifrån. Denna semiantika eşmekelim bjuder på fina material och svala färger som lekfullt kittlar våra sinnen.

Med genuin vävning trollar den fram ett intressant formspråk där arvet från avancerat hantverkskunnande blir så behagligt och enkelt. Hantverket sträcker sig med allt från fårvallning, kardning, spinning, infärgning, vävning till efterbehandling. Allt är så bra gjort.

Kelimmattan här är vävd helt för hand i ren ull och har sitt ursprung i det turkiska Anatolien under 1900-talets andra hälft. Vi njuter av de förnöjsamt mjuka och samspelta färgerna som magiskt gifter sig med varandra trots att de är varandras motparter. Som i ett Yin och Yang-förhållande där harmoni uppnås i varandras motsatser.

Mattan utstrålar, delvis genom sin naturliga patina, en sällsynt inre skönhet och äkta glädje. Gör ett besök i vår mattaffär i Göteborg så kanske glädjen smittar av sig på dig också. Vi ses, välkommen.

 

 

Typ: Semiantik Eşme Kelim
Storlek: Ca 156 x 267 cm
Pris: Såld
Ursprung: Västra Turkiet, väster om den kända mattorten Uşak.
Ålder: 1900-talets andra hälft
Inslag: Ull
Varp: Ylle
Teknik: Slitskelim handvävd i ren ull
Karaktär: Slätvävd bymatta med en mjuk struktur
Övrigt: Lagningar kan förekomma
Tips: Dammsug med plana munstycket, undvik fransarna. Ta bort fläckar med vatten och ljus handduk/trasa, kanske tillsammans med en mild tvållösning såsom utspädd såpa.
Halkskydd: Med ett bra mattunderlägg ligger kelimmattan stadigt på golvet, samtidigt som den blir enkel att dammsuga.
Läs mer om halkskydd →
Säljs: Såld
Referens: 35060

 

Läs också: Mer om kelim – Slätvävda konsthantverk