Semantik Denizli Kelim

Lär känna vår spjuver, men ack så vänliga kelimmatta. Dess ursprung är från en konstnärlig kvinnas vävstol från någon av västra Anatoliens byar. Någon gång under 1900-talets andra hälft såg denna filur dagens ljus för första gången.

Konstnärlig nyckfullhet

Trots sin aktningsvärda ålder har denna semiantika Denizli kelimmatta en ungdomlig charm då den är begåvad med både själslig och mönstermässig utstrålning.

Det livfulla och något rustika ullgarnet ger både lekfullhet och mjukhet i ett. Färgerna skiftar från spetsigt salt till mjukt sött och lyckas balansera denna kontrast på ett förnämligt sätt. En mängd olika abrasher ger mattan sin muntra asymmetri. Abrasherna, det vill säga ullens naturliga färgskiftningar, har inte enbart uppkommit genom garnernas olika färgbad utan också genom vävarens konstnärliga nyckfullhet.

Söker du en vacker kelimmatta med en äkta och genuin personlighet har du här chansen till ett fint exemplar. Den tål vardagens tuffa tag och roliga stunder, samtidigt som den uppskattar ett respektfullt och trevligt hem.

Välkommen in till Arhan så får vi se om vänskap uppstår.

Typ: Semiantik Denizli Kelim
Storlek: Ca 178 x 242 cm
Pris: Såld
Ursprung: Sydvästra Turkiet.
Ålder: Ca 1960-talet
Inslag: Ull
Varp: Ylle
Teknik: Handvävd slitskelim i ren ull
Karaktär: Slätvävd bymatta i en kraftfullt spunnen ullgarn och rustik yllevarp.
Övrigt: Lagningar kan förekomma
Tips: Dammsug med plana munstycket, undvik fransarna. Ta bort fläckar med vatten och ljus handduk/trasa, kanske tillsammans med en mild tvållösning såsom utspädd såpa.
Halkskydd: Med ett bra mattunderlägg ligger kelimmattan stadigt på golvet, samtidigt som den blir enkel att dammsuga. Läs mer om halkskydd →
Säljs: Såld
Referens: 35042

Läs också: Mer om kelim – Slätvävda konsthantverk