Något personligt många kan fascineras av

Harlequin-mönstrad bård

Med mjuk romantik och en gnutta flärdfull lyx paketerad i överraskande enkel formgivning, överlämnas denna vackra bymatta till sin ägare till att glädjas åt varje dag. Bakom konstverket står där en kreativ kvinna som hemma i sin by knutit mattan helt för hand efter nedärvda regler, men samtidigt låtit sina intryck och önskningar styra formspråket efter eget huvud och inspiration. Hon har skapat något personligt som många lär fascineras av. Titta bara på, i sammanhanget ovanliga, harlequin-mönstrade bården som så roligt omgärdar den fagra florala medaljongen. Det är lätt att le i sällskap av denna matta.

 

Ursprunget för vår persiska Lilihan är någon av alla hundratals byar i Hamadandistriktet i västra Iran. Mattan är knuten traditionsenligt i slitstark ull på bomullsvarp. Spinningen är av rustik karaktär och mattan blir stabil i sin struktur. Den är för sin storlek ovanligt bred med sina nästan 160 centermeter, i proportion till längden som kvalar in på just under 2 meter. Vi kan inget annat än att må bra.

 

Kom in till oss och träffa mattan så sprids snart glädjen ända hem till dig.

 

 

Typ: Lilihan
Storlek: Ca 159 x 197 cm
Pris: Såld
Ursprung: Västra Iran, Hamadan-distriket
Ålder: Samtid
Tillverkningssätt: Handknuten
Lugg: Ull
Varp: Bomull
Knut: Persisk sennehknut, asymmetrisk
Kulör: Mjukt orange
Karaktär: Persisk bymatta med rustik spinning av garnet. Vacker lyster med mjuka färger i skiftande nyanser. Stadig och stabil. Kort frans på båda sidorna.
Säljs: Såld
Referens: 34919