Semiantik Taspinar kelim

Storlek: Ca 157 x 347 cm
Pris: 17 950 kronor

 

Hurra för asymmetrisk balans!

När mönster, färg och material är i balans, beror det ofta på att asymmetrin och mjukheten mellan kontrasterna samverkar. Här erbjuder vi dig att köpa en särdeles vacker, geometriskt mönstrad kelimmatta vävd för ungefär 60 år sedan i centrala Anatolien, Turkiet. Mattan kommer från vår unika samling av äldre handvävda kelimmattor vilket gör att den av förklarliga skäl endast finns i ett exemplar.

Materialet i ren ull är mjukt och organiskt följsamt, färgerna varsamt jordiga. Mönstret är lekfullt asymmetriskt vars subtila obalans stimulerar våra sinnen. Vem mår inte bra av det?

Med denna vävnad kan du drapera din sköna säng eller häng upp den som ett läckert förhänge. Eller varför inte göra något som bara du och din kreativitet vill. Allt är tillåtet, hurra!

 

 

Typ: Semiantik Taşpinar Kelim
Storlek: Ca 157 x 347 cm
Pris: 17 950 kronor
Ursprung: Centrala Turkiet
Ålder: Mitten av 1900-talet.
Inslag: Ull
Varp: Ylle
Teknik: Handvävd slitskelim i ren ull.
Karaktär: En handvävd, tunn bymatta i en delikat, följsam och mjuk ull med genuin patina.
Övrigt: En något ömtålig struktur som kräver att halkskydd används om denna vävnad skall användas på golvet såsom matta. Lagningar kan förekomma.
Tips: Dammsug med plana munstycket, undvik fransarna. Ta bort fläckar med vatten och ljus handduk/trasa, kanske tillsammans med en mild tvållösning såsom utspädd såpa.
Halkskydd: Med ett bra mattunderlägg ligger kelimmattan stadigt på golvet, samtidigt som den blir enkel att dammsuga. Läs mer om halkskydd →
Säljs: i Göteborg
Referens: 34871

 

Läs också: Mer om kelim – Slätvävda konsthantverk