Vävriktningen är ömsom tvärställd ömsom rättvänd

Storlek ca 207 x 319 cm
Pris: 19 950 kr

 

För dig som söker en harmonisk och lugn matta med känslor för vårt nordiska designspråk. Denna anatoliska kelimmatta spelar ut hela sitt stilrena register utan att för den skull på något sätt vara anpassad till oss nordbors önskemål.

Man har tagit tillvara på bitarna från turkiska, handvävda, äldre kelimmattor och satt samman dem till lapptäckeslika mattor. Det är ullens vackert åldrande färger som ger mattan dess mjuka utstrålning. Varje enskild vävnad är unik, ränderna byter skepnad och färg, avstånden skiftar och de olika yllegarnernas skiftningar delar med sig av sin egen fina lyster. Det märks att handens verk gör skillnad gentemot industriell regelbundenhet.

Accentuera gärna med ett vackert matbord eller varför inte en skön soffgrupp till denna stilrena matta.

 

 

Hos Arhan har vi valt att presentera patchwork vars olika bitar kan härledas från äldre och antika handvävda kelimvävnader i ren ull. Fragmenten måste från början vara vackra för att helheten skall bli bra. Dessutom vill vi att bitarna skall fått behålla sina ursprungliga originalfärger som enbart genom tidens tand patinerats på ett naturligt sätt. Genom att undvika en hård omfärgningsprocess tillåter vi det kulturella konstarvet att vårdas på ett skonsamt sätt.

Kom och bekanta dig med denna harmoniska patchwork så kanske hon följer dig hem.

 

De olika bitarna kommer från olika vävnader som enbart formats av tidens naturliga patineringar. Dammsug med plana munstycket. Med ett bra halkskydd ligger mattan stadigt på golvet samtidigt som det blir enkelt att dammsuga den.

 

Typ: Patchwork kelim – matta i lapptäckesteknik
Storlek: Ca 207 x 319 cm
Pris: 19 950 kronor
Ursprung: Skräddad i Turkiet, av bitarna från handvävda äldre och semiantika turkiska kelimvävnader
Ålder: Vävnader från mitten av 1900-talet
Karaktär: En mjuk slätvävd kelim-patchwork
Teknik: En handgjord matta sammansatt i lapptäckesteknik med bitar från handvävda anatoliska (turkiska), äldre och semiantika, kelimfragment.
Material: Ull
Baksida: Bakstycket är fodrat med kanvas
Tips: Fläckar tar du bort med en trasa och vatten, kanske tillsammans med en mild tvållösning såsom såpa.
Säljs: i Göteborg
Referens: 34772

 

Läs också: Mer om kelim – Slätvävda konsthantverk