Tänk att få uppleva mattan barfota

Afshar med vänlig framtoning

Vi inspireras av skickliga människor, vars hantverk är kreativt tillverkade och som magiskt lyckas fylla vår tillvaro med positiv energi. Denna matta sprider just en sådan energi och passar, förutom helt fritt liggande, utmärkt bra framför soffan eller det lilla matbordet.

 

Den är handknuten på landsbygden i Afshari-distriktet i södra Iran. Verktygen är enkla och jordnära, men effektiva och utprövade av generationers mattknytare.

Här bjuds vi på ljusa kulörer med en lättare framtoning i jämförelse med vad många andra äkta persiska mattor uppvisar. Den något petroleumblå spegeln skulle kunna beskrivas som tredimensionell. Beroende på från vilket håll man ser mattan varierar färgerna vackert och materialets naturliga skiftningar, så kallade abrascher är tilltalande. Mattan ger dig en mjuk och kraftig materialupplevelse, full av vänlig och personlig utstrålning. En ömsint accent i ditt hem.

 

Kom in och känn på varandra, så kanske ditt rum snart fylls av ännu mer positiv energi.

 

 

Typ: Afshar
Storlek: Ca 171 x 234 cm
Pris: 16 750 kronor
Ursprung: Södra Iran
Ålder: Samtid
Tillverkningssätt: Handknuten
Lugg: Ull
Varp: Bomull
Knut: Persisk sennehknut, asymmetrisk
Kulör: Blå/petroleumblå
Karaktär: Stadig och fast, bymatta knuten av halvnomader i södra Iran. Något rustikt ull, kort bomullsfrans i båda sidorna.
Säljs: i Göteborg
Referens: 34722